• Νέα
 • Ολικώς Ανακαινισμένο

Ολικώς Ανακαινισμένο.... Σαν Καινούργιο... Η μήπως ΟΧΙ ?

Ολικώς Ανακαινισμένο
 • Η μόδα των τελευταίων ετών ειδικά στα διαμερίσματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είναι η αγορά ενός διαμερίσματος σε κακή κατάσταση η ανακαίνιση του και η μεταπώληση του ΟΛΙΚΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ σύμφωνα την αγγελία. Η αγορά ενός τέτοιου διαμερίσματος ενέχει κάποιους κινδύνους που κανείς δεν τους αναφέρει....

  Ας εξετάσουμε πρώτα την περίπτωση της ΚΑΛΗΣ ανακαίνισης και εννοώντας καλή ανακαίνιση εννοούμε την ανακαίνιση όλων των συστημάτων ενός διαμερίσματος (ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, ψύξη-θέρμανσης κτλ) . Μπορεί τα εντός του διαμερίσματος δίκτυα να είναι καινούργια τι γίνεται όμως με τα εκτός?

  Η κεντρική αποχέτευση της οικοδομής?

  Το δίκτυο του νερού του διαμερίσματος κατά την διαδρομή του έξω από το διαμέρισμα? Αν σπάσει και πλημυρίσει το ολικώς ανακαινισμένο διαμέρισμα μας?

  Η υγρομόνωση του από πάνω μπάνιου που πιθανόν να μην έχει ανακαινιστεί?

  Η υγρομόνωση - θερμομόνωση της ταράτσας και του εξωτερικού κελύφους?

  Το νερό που περνάει από τις παλαιές σωλήνες ύδρευσης πριν φτάσει στις καινούργιες του διαμερίσματος τι ποιότητας είναι?

  Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά τα έχουμε συναντήσει ως προβλήματα σε "ολικώς ανακαινισμένα" διαμερίσματα που έχουμε επισκεφτεί. Προβλήματα που είναι αναμενόμενα σε μια παλιά οικοδομή αλλά είναι αφανή πίσω από ένα καινούργιο πλακάκι και μια στρώση βαφή και σπάνια συνυπολογίζει στην απόφαση του ο υποψήφιος αγοραστής.

  Και δεν έχουμε ακόμα συνυπολογίσει την πραγματική ηλικία του σκελετού της οικοδομής που δυστυχώς δεν ανανεώνεται άμα αλλάξουμε πλακάκια στα μπάνια. Εδώ θα ακούσουμε ότι "φτιάχναν γερά τα μπετά τότε" ή απαντήσεις του τύπου "ούτε κουνήθηκε στο σεισμό" ή ακόμα ότι "το μπετό έχει φιλότιμο" . Το θέμα είναι τόσο πολυπαραγοντικό που η περαιτέρω ανάλυση του θα κουράσει το μέσο αγοραστή ενός διαμερίσματος. Γενικά και απλουστευτικά θα αναφέρουμε ότι η σχεδίαση-μελέτη κτιρίων αναφέρει προσδόκιμο ζωής σκυροδέματος 50 έτη και από τα 30-35 έτη απαιτείται έλεγχος και παρακολούθηση της λειτουργίας και της "γήρανσης" του σκελετού. Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν ότι τα κτίρια πάνω από 50 έτη είναι όλα για γκρέμισμα αλλά πάλι εντελώς απλουστευτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι έχουν μικρότερο συντελεστή ασφαλείας από σύγχρονα.

  Στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας την επαγγελματική εμπειρία και τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό μας η εταιρία HOME INSPECTION θα σας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με όλα τα παραπάνω αναφερόμενα θέματα και πολλά παραπάνω ώστε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για το ακίνητο που ενδιαφέρεστε και να διασφαλίσετε την επένδυση σας.

Θέλετε να κάνετε
Επιθεώρηση Οικίας;

espa-homeinspection