• Νέα
  • Εντοπισμός υγρασίας στην οικία σας

Εντοπισμός υγρασίας στην οικία σας

Εντοπισμός υγρασίας στην οικία σας
  • Η υγρασία είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού. Μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα τόσο στην ακεραιότητα του κτιρίου όσο και στην υγεία των κατοίκων του, ιδιαίτερα αν αφεθεί ανεξέλεγκτη και αναπτυχθεί μούχλα.

    Το χειρότερο είναι ότι όταν γίνουν ορατά τα σημάδια υγρασίας στην επιφάνεια των τοίχων, πολύ πιθανά έχει ήδη προξενηθεί φθορά στο εσωτερικό τους, η οποία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα σε βάθος χρόνου, ενώ θα μπορούσε να είχε εντοπιστεί και αποφευχθεί προκαταρκτικά με έναν σωστό προληπτικό έλεγχο. Ο καθαρισμός για παράδειγμα μούχλας που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανώφελος αν δεν αντιμετωπιστεί η πηγή του προβλήματος, είτε αυτή είναι κάποια πιθανή διαρροή είτε ελλιπής μόνωση του κτιρίου.

    Για το λόγο αυτό είναι πολύτιμη η δυνατότητα να εντοπιστεί η παρουσία υγρασίας όταν βρίσκεται σε στάδιο όπου δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά για να εμφανίσει ορατά σημάδια στην επιφάνεια. Ένα υγρασιόμετρο είναι συνεπώς πολύτιμο εργαλείο που οφείλει να έχει ένας επιθεωρητής οικείας κατά τον έλεγχό του. Το υγρασιόμετρο επιτρέπει τον εντοπισμό τόσο της πηγής όσο και της έκτασης του προβλήματος, δίνοντας στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα να πράξει ανάλογα έγκαιρα και με μια λύση πιο οικονομική από κάποια επισκευή εκ των υστέρων.

    Οι μηχανικοί της εταιρίας HOME INSPECTION κατά την αυτοψία σε οποιαδήποτε οικία είναι εξοπλισμένοι με δυο είδη υγρασιομέτρων ( επιφανείας και μέτρησης υγρασίας εσωτερικά του τοίχου), με μετρητή υγρασίας αέρα καθώς και με θερμοκάμερα. Ο συνδυασμός και η εμπειρία χρήσης του παραπάνω αναφερόμενου εξοπλισμού έχει ως αποτέλεσμα τον όσο το δυνατόν καλύτερο (σε επίπεδο μη επεμβατικής - μη καταστροφικής έρευνας) εντοπισμό τυχόν προβλημάτων υγρασίας σε ένα σπίτι τα οποία και θα αποτυπωθούν στην αναφορά που θα λάβετε μαζί με πιθανούς τρόπος αντιμετώπισης.

Θέλετε να κάνετε
Επιθεώρηση Οικίας;

espa-homeinspection